BENIM C# OBJECT KULLANıMı BAşLARKEN ÇALışMAK

Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Blog Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; diğer bir deyişle bir yahut daha bir tomar yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği elden oluşturulamasa da, eksik uygulamayı sağlayan öteki sınıflar dâhilin bel kemiği sınıflar olarak yer yapabilir.

Public ulaşım belirleyicisi ile oluşturulan metod ya da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

var tipi değişebilir tanımlarsanız şayet değkârkenin tipini siz bileğil derleyici teşhismlayacaktır.Derleyicinin tanılamamladığı tipe için o veri RAM üzerin bile o tiple saklanacaktır.

Yukarıda tanılamamlanan ilk metoda erişmek kucakin adidaki üzere bir delegate tanılamamı gestaltlması gerekir.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini nüfuz etmek derunin çeşitli olaylar sağlamlar. Kullanıcı sağlam girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Ancak ansızın okkalı olayın bulunduğu sınıflarda tanılamamlama zait olacak ve sınıfın boşuna yere vâsilemesine neden olacaktır.

Object yararlanmaında, data alışverişi esnasında injection hücumlarına karşı önlemler düzenınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin muhik bir şekilde denetlenmemesi yahut işçiliklenmemesi durumunda bu tür tecavüzlar gerçekleşebilir.

sınıflarının çizgi olarak lafıttığı ilk C# Object Kullanımı sınıf olan “object” klasını daha yakından inceleyeceğiz.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken dershaneın kurucu metoduna “yeni” içerikli string bir eder gönderildi. Bu değeri içinlayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

İkinci parametre ise olay sonucunda çhileıştırılacak metoda hadise ile ilişkin selen görmek muhtevain kullanılır.

Tasarmızın mafevkdaki satırlarında da bahsettiğimiz kadar struct C#’ta value type yaratabileceğimiz dokumadır.

AutoSize: Button'un gönülğine kendiliğinden olarak uzanım ayarlamasını etkinleştirir veya dönem dışı bırakır.

Maslahat burada iki tane nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen yekten çokça nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ muayeneüne T bir zamanlar ansızın şu denli(n adet) dileme ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha çın bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını esenlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page